Tylki rosyjskie są ważnym narzędziem dla cukiernika. Dzięki nim stworzysz piękne dekoracje do ciast, ciasteczek, muffinek, babeczek i deserów dla dzieci. Tylki cukiernicze występują w wersji metalowej, plastikowej, o dużej i małej średnicy, zamkniętej i otwartej, fantazyjnej i klasycznej. Występują w zestawach i pojedynczo. Które z nich wybrać?
Tylki rosyjskie — jak wybrać?
- Wielkość tylek podawana jest za pomocą liczb — im mniejszy numer tylki, tym mniejszy rozmiar otworu w tylce.
- Na tylkach są też litery, a nie tylko cyfry. Litera zazwyczaj odnosi się do wielkości — im bliżej początku alfabetu, tym mniejsza końcówka. W niektórych przypadkach litera może również wskazywać na styl kształtu tylki.
- Liczba po literze może oznaczać również wielkość lub liczbę kropek w kształtnej końcówce.
- Jeśli musisz wybrać między tylkami plastikowymi a metalowymi, lepszym wyborem jest metal — tylki plastikowe są krótkotrwałe, odpryskują i łamią się, a do tego często są płytkie i mają mało efektowny relief kryzy.
- Wybierając między zestawem tylek a pojedynczymi dyszami, lepiej jest kupić osobno — tylko te tylki, które są potrzebne. Z doświadczenia wynika, że w większości przypadków 70% tylek w zestawie nie jest w ogóle wykorzystywanych.
Tylki rosyjskie do dekoracji są dostępne pod adresem https://sklep.polmarkus.com.pl/tylki-rosyjskie.

Tylki rosyjskie — jak udekorować desery?
- Trzymaj tylkę w prawej ręce, a lewą wykonuj dekoracje. W tym samym czasie musisz naciskać na tylkę prawą ręką, ponieważ ważniejsze jest, aby nauczyć się równomiernie i prawidłowo naciskać tylkę.
- Po zakończeniu rysowania należy odsunąć go od siebie wzdłuż produktu, dzięki czemu krem zgrabnie rozprowadzi się na wzorze małym „językiem”.
- Aby zamiast stożka po zakończeniu pracy pozostała tylko całkowicie niezauważalna kula, musisz gwałtownie obniżyć tylkę, a następnie ją usunąć.
Brak komentarzy
Możliwość komentowania jest wyłączona.